IMG_8545.jpg

Vi vill dela med oss av den plats vi älskar.

Vi vill dela med oss av den plats vi älskar och erbjuder uthyrning av rum och bröllopslokal på Grosseriet från och med sommaren 2020. Bröllop, släktträff, födelsedag, workshop, föreläsning eller ni kanske vill hitta på något med ert kompisgäng, bo på Grosseriet en vecka eller weekend.

Vad kommer namnet Grosseriet ifrån?
En vacker dag i maj då körsbärsblommorna stod i full blom, det var då vi bestämde oss för att denna platsen skulle bli vårt hem. Ett vackert hus från 1922 med en känsla som förde oss tillbaka till barndomen och Astrid Lindgrens Madicken. På 1920 talet fanns det Grosshandlare och på den vägen blev Grosseriet till.

Grosseriet andas 20 tal, glasveranda fönster placerade i en ladugård där det stått djur i generationer och övervåningen är precis sådär ruff som det var för många många år sedan innan man började fylla den med hö. Nu är allt hö borta och vi har även gjort iordning ett mindre etage för dans eller sitta och fika. Gjutjärnsfönster från Öland som var så rostiga att vi inte trodde dom skulle hålla har slipats, lagats, kittats, målats och fått nya glas. Vi placerade dom så att man skulle se sjön. Resultatet blev magiskt! Att blicka ut mot sjön en riktigt solig sommardag är som magi, när vinterskruden lagt sig är även det en härlig syn.
Bunn är vår "Småländska Skärgård".